Τόγιας Ι. Κωνσταντίνος

Εκπαίδευση:

Μεταπτυχιακό, Ειδίκευσης σε Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων, Τμήμα Μαθηματικών και Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Πτυχίο, Μαθηματικών, Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Τηλ: 2610 960424
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ιστοσελίδα: http://ktogias.gr
Ο Κωνσταντίνος Ι. Τόγιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι πτυχιούχος (2000) του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (2007) στα “Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων” με κατεύθυνση “Μαθηματικές Θεμελιώσεις της Επιστήμης των Υπολογιστών και Εφαρμογές στην Τεχνητή Εξαγωγή Συμπερασμάτων και Αποφάσεων” από τα τμήματα Μαθηματικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2000 έχει συνεργαστεί με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Π., το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας και το τμήμα Εγκαταστάσεων & Εκτέλεσης Έργων του Ε.Α.Π, το Ι.Τ.ΥΕ. ΔΙΟΦΝΤΟΣ, το ΤΕΙ του Μεσολογγίου και το ΤΕΙ της Πάτρας. Από το 2011 εργάζεται στην Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος", συμμετέχοντας στην Ομάδα σχεδιασμού, ανάπτυξης και υποστήριξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής στα ευρωπαϊκά έργα ASTRA, ATRACO, SoRuraLL και VAB και έχει δημοσιεύσει 5 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εξόρυξη και αναπαράσταση γνώσης, το κοινωνικό λογισμικό και τα κοινωνικά δίκτυα,  τον σημασιολογικό  και κοινωνικό  ιστό, την ανάπτυξη και εφαρμογή οντολογιών και το λογισμικό ανοικτού κώδικα. Συμμετέχει σε κοινότητες ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοικτού κώδικα, όπως η Ελληνική κοινότητα Ubuntu Linux (ubuntu-gr) και η Ομάδα χρηστών Linux Πάτρας (PatrasLUG).
Μεταπτυχιακό, Ειδίκευσης σε Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων, Τμήμα Μαθηματικών και Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών.