eTwinning - Η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης
Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ΠΣΔ είναι το εθνικό δίκτυο του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο διασυνδέει ηλεκτρονικά με ασφάλεια όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περιλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών μονάδων της αλλοδαπής, τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, τους φορείς παροχής υπηρεσιών δια βίου μάθησης, τους μαθητές, τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς και φορείς του Υπουργείου Παιδείας.
Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης για την λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης
Το Training Voucher αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους Παρόχους.

Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Τ.Α.) Δυτικής Ελλάδας

Ακρωνύμια: KETA 
Περίληψη: Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα (Γ ΚΠΣ) 
Χρηματοδότηση: Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας 
Συνεργάτες: Επιστημονικό Πάρκο Πατρών Α.Ε, Νομαρχιακή Επιχείρηση Ν.Α. Αχαϊας, Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελ/νήσου & Δυτ. Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Ε, Αιτωλική Αναπτυξιακή, Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε. 
Έναρξη: Ιούλιος 2003 
Λήξη: Δεκέμβριος 2007 
Ιστοσελίδα: http://www.keta-de.gr 
Αναλυτική Περιγραφή:

Συμμετοχή στη σύμπραξη φορέων που είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση του έργου «Επιλογή Περιφερειακών Δομών Επιχειρηματικής Υποστήριξης - Κέντρων Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Τ.Α.)» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και της οποίας συντονιστής είναι η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Ν. Α. Αχαΐας. Στόχος του Κ.Ε.Τ.Α. Δυτικής Ελλάδος είναι η παροχή προς τις Μ.Μ.Ε. και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, υπηρεσιών ενημέρωσης, πληροφόρησης, εξατομικευμένης υποστήριξης, καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος, οργάνωσης της παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών καθώς και λοιπές υπηρεσίες υποστήριξης. Ο Τ.Δ.Τ. συμμετέχει στις ενέργειες ενημέρωσης και πληροφόρησης, στις ενέργειες υποστήριξης των επιχειρήσεων σε θέματα υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών και είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη του Πληροφοριακού κόμβου και του Πληροφοριακού Συστήματος της δομής του Κ.Ε.Τ.Α Δυτικής Ελλάδος.

 
sch-enetwinningstepvoucher-enmathiteia-enstop-bullyingsynmesyn-entransitorchestraorbitvimsenvimsenphoxtrotconnect