eTwinning - Η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης
Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ΠΣΔ είναι το εθνικό δίκτυο του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο διασυνδέει ηλεκτρονικά με ασφάλεια όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περιλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών μονάδων της αλλοδαπής, τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, τους φορείς παροχής υπηρεσιών δια βίου μάθησης, τους μαθητές, τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς και φορείς του Υπουργείου Παιδείας.
Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης για την λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης
Το Training Voucher αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους Παρόχους.

Φωκά Αμαλία

Εκπαίδευση:

PhD, Ρομποτικής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

 

Τηλ:  
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Αμαλία Φωκά γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Έλαβε το πτυχίο BEng in Computer Systems Engineering το 1998 και το μεταπτυχιακό MSc in Advanced Control το 1999 από το University of Manchester Institute of Science & Technology (UMIST) στο Ην. Βασίλειο. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή (2005) στην περιοχή της Ρομποτικής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου την ίδια χρονική περίοδο συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο.  
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομα ρομπότ, γενετικούς αλγόριθμους, νευρωνικά δίκτυα καθώς και τις εφαρμογές της πληροφορικής στην τέχνη, την ψηφιακή τέχνη, τα διαδραστικά μέσα και την παραγόμενη τέχνη. Έχει δημοσιεύσει 6 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Διαθέτει επίσης εκτεταμένη διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία σε ερευνητικά έργα και αξιολογήσεις έργων.
Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ από το 2014. Από τον Ιούλιο του 2014 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο τις Εφαρμογές Πληροφορικής για την Τέχνη.
 

 

 
sch-enetwinningstepvoucher-enmathiteia-enstop-bullyingsynmesyn-entransitorchestraorbitvimsenvimsenphoxtrotconnect